In '(Spiritueel) fascisme' werd fascisme losgekoppeld van nazisme. Nazisme werd daarin beschreven als een specifieke vorm van fascisme die gekenmerkt wordt door racisme, imperialisme en dictatorialisme, terwijl fascisme in zijn algemeenheid wordt gekenmerkt door het totalitarisme van het ene volk, het nationalisme van het ene rijk en het autoritarisme van de ene leider. Fascisme als politiek systeem hoeft dan ook niet noodzakelijk de last van het nazisme met zich mee te dragen. Verbreed kan het gekenmerkt worden door humanisme, unionisme en presidentialisme, en verdiept door spiritisme, hiërarchisme en Christisme.1
Eigenlijk werd deze laatste vorm van fascisme al impliciet besproken in 'Een opzet voor een metafysicratisch manifest' alwaar een politiek systeem voorgestaan werd waarin het ene volk van een natie die ene verlichte leider kiest.2 Deze vorm van fascisme verenigt de filosoof-koning zoals Plato die voorzag met de democratische principes die hij verwierp.3, 4
Plato verwierp de democratie als politiek systeem omdat chaotische mensen chaotische leiders zouden kiezen, en daarom ook werd in 'Een opzet voor een metafysicratisch manifest' voorgesteld om stemmers spiritueel op te voeden en op te leiden.5 Zo wordt uitgekomen bij een vorm van democratie die ook wordt voorgesteld door Mahatma Djwhal Khul via Alice Bailey.6, 7 Dit is eigenlijk waaraan wordt gerefereerd wanneer in publicaties wordt gesproken over 'spiritueel fascisme'. Het is de keuze van een spiritueel volk voor een verlichte leider voor zijn natie.
Nu luidt de naam van de huidige contemplatie 'De Nederfascistische vlag', en het moge inmiddels duidelijk zijn dat het woord 'fascistische' in die term betrekking heeft op een spiritueel fascisme. De term 'Neder' als voorvoegsel wordt verder vaak gebruikt om te refereren aan zaken die betrekking hebben op Nederland, en 'Nederfascistische' heeft dan hier betrekking op een Nederlands spiritueel fascisme.
Nu werd in '(Spiritueel) fascisme' spiritueel fascisme gesymboliseerd met een rood kruis (de natie) die een zwarte perifeer (het volk) verbindt met een witte punt (de leider),8 en het kan interessant en leuk zijn om ook een specifieke symboliek voor Nederfascisme te ontwerpen.
Nu werden boven de kleuren rood, wit en zwart genoemd, maar de kleuren die bij Nederland horen zijn natuurlijk het vermiljoenrood, het wit en het kobaltblauw van de Nederlandse vlag. Door de eeuwen heen is die in verschillende variaties voorgekomen. De originele vlag zou de prinsenvlag zijn, met kleuren van oranje, wit en standaardblauw (het zogezegde 'oranje-blanje-blue'),9, 10 en de daarop volgende statenvlag uit de vergelijkbare periode bestond uit de kleuren rood, wit en lichtblauw. We zien deze vlaggen hieronder afgebeeld.
Figuren 1, 2, 3: De prinsenvlag, de statenvlag en de Nederlandse vlag.
Dat de prinsenvlag oranje voerde had natuurlijk te maken met het Huis van Oranje-Nassau dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Nederland.11 Nog steeds volgt het koningschap in Nederland de bloedlijn van dit Huis, en de driekleur wordt op feestdagen dan ook aangevuld met een oranje wimpel. Kortom zijn de werkkleuren voor het ontwerpen van onze symboliek de drie basiskleuren van vermiljoenrood, wit en kobaltblauw plus de toegevoegde kleur van oranje.
Zoals gezegd staat de kleur oranje symbool voor het Huis van Oranje-Nassau, echter over de herkomst en betekenis van de andere kleuren bestaat geen consensus. Populair is om het vermiljoenrood te verbinden met moed, strijdbaarheid en het bloed van de vrijheidsstrijders, het wit met zuiverheid, vrede en eerlijkheid en het kobaltblauw met loyaliteit, rechtvaardigheid en de zee.
In het verlengde van bovenstaande symboliek kan dan hier het vermiljoenrood genomen worden als symbool van het bloed van het ene Nederlandse volk. Dit heeft geen raciale connotatie. Ongeacht de huidskleur stroomt er rood bloed door de aderen van iedere Nederlander. Daarom is het vermiljoenrood een goede kleur om het ene volk te symboliseren.
Het kobaltblauw kan dan vervolgens genomen worden om de ene Nederlandse leider of koning te symboliseren. Dit is natuurlijk niet per se een lid van het Huis van Oranje-Nassau, aangezien ons Nederfascisme een gekozen filosoof-koning voorstaat. Dit gekozen worden heeft met de bovengenoemde loyaliteit te maken, want door te kiezen betoont de kiezer een zekere loyaliteit aan zijn gekozen koning. Maar het kobaltblauw heeft ook directer met koningschap te maken. Een koning is van adel12 en van een adellijk iemand wordt gezegd dat hij blauw bloed door zijn aderen heeft stromen.
Het wit staat dan symbool voor het ene rijk. De staat zelf is zuiver van kleur, kleurloos, en wordt ingekleurd door de keuzes van volk en koning.
Het oranje tenslotte kan in ons Nederfascisme niet meer symbool staan voor het Huis van Oranje-Nassau. De koning in Nederfascisme wordt op democratische wijze gekozen en een lid van het Huis van Oranje-Nassau is volkslid onder de volksleden en kan zich hooguit verkiesbaar stellen. Desondanks is dit huis doorheen de geschiedenis belangrijk geweest voor de eenheid van Nederland, en het is deze eenheid die de kleur oranje in onze Nederfascistische vlag zal symboliseren. Het oranje kan ook gerelateerd worden aan de zon en staan voor de ziel en vitaliteit van Nederland.13
Dus in onze Nederfascistische vlag staat het vermiljoenrood voor het volk, het wit voor het rijk, het blauw voor de koning en het oranje voor de eenheid. In deze contemplatie wordt een vlag voorgesteld zoals hieronder getoond. Er wordt een verticale oranje baan op de Nederlandse vlag geplaatst die de drie andere kleuren met elkaar verbindt. Op de tweede afbeelding staat de symboliek expliciet vermeld.
Figuren 4, 5: De Nederfascistische vlag en zijn symboliek.
We zien dat de symboliek bijna perfect is. Zoals het rijk het bemiddelende gegeven is tussen het volk en de koning, zoals werd gecontempleerd in '(Spiritueel) fascisme', is het wit de bemiddelende baan tussen het vermiljoenrood en het kobaltblauw. En de oranje baan van de verbindende eenheid loopt dan als verticale baan over de drie voorgenoemden.
Hiermee kan de huidige contemplate dan afgesloten worden. Leve de filosoof-koning!